Followers

Recent Posts

selamat datang ke http://aku-ash.blogspot.com/ "dunia ini untuk kita aje"

Monday, August 1, 2011

Windu Terengganu

Windu Terengganu!yup!
I realy meant it.
Windu gila but you guyz know why?
haa...sbb mak cik aku belakang umah aku ni dia kasi nasi kerabu. Wahhh sedapnya tapi ayam dia tak bakar[demand la ko ash]
dia orang kelantan.
mesti korg cakap "apa kes nasi kerabu org kelantan ngn windu Terengganu?"
sbb aku suka makan nasi kerabu dekat pasar malah dekat UMT tu...kn kat Terengganu tu...
windu gila kot nak makan makanan Terenggau.
mcm2 rsa nak makan [tambah lak arini 1st day puasa mmg meleleh la air liur.hahaha]
kelmarin bila dapat je nasi kerabu tu terus windu mcm2.
sotong celop tepung la...
nasi dagang la...
karipap suksis la...kira pendek kata mcm2 la.
"apasal karipap suksis lak termasuk menu makanan Terenggau?"
hahahah...
sbb waktu 1st year dulu aku lantak karipap dia lebih sepuluh ketul waktu berbuka...
memang aku tak makan benda lain dah...sedap giler...
Woi suksis balik ganu nanti aku nk karipap!!!!
hahahahaha
aku tak kira sampai ja Terengganu, aku nak lantak semua2 tu..
hahaha..
biar kolestrol naik sampai sempot pn tak pa...
lagi satu yg aku windu,
ofcos la pada kawan2 cosmate sbb lama tak jumpa.hahaha.
yg sayunya tahun ni tak berpuasa and berbuka sekali
dah tak leh berbuka macam sebelum2 ni.
kadang2 kami p Dataran Syahbandar beli makanan and berbuka di Pantai Batu Buruk
semua tunggu Gendang di palu baru pakat ramai2 berbuka bersama dengan angin bertiup sepoi2 bahasa...
perghhh...
yg lagi satu dah tak leh berbuka mcm sebelum ni ramai2 di Foyer Libry.
tak pa la..apakan daya
yang pasti semua tu jadi kenangan sepanjang hayat aku di UMT
i realy miss that moment.

p/s:To all my frenz, Selamat Berpuasa

4 comments:

  1. "kakak" anda.. ^^August 1, 2011 at 10:02 PM

    windu mcm2???
    sotong celup tpung??
    jeng3... hahaha ^^

    ReplyDelete
  2. hahaha..amboi..siap jeng3..hahaha
    dia teringin la tu...hahaha

    ReplyDelete
  3. karipap suksis memang terbaekkk!!
    karipap suksis!!
    karipap suksis!!

    ReplyDelete
  4. yeah ada geng peminat karipap suksis

    ReplyDelete

mcm menarik je ni..tekan la..