Followers

Recent Posts

selamat datang ke http://aku-ash.blogspot.com/ "dunia ini untuk kita aje"

Friday, August 5, 2011

Prof Ash:check earphone anda

hai..dh lama tak bersuakan...windu lak rasanya...kali ni prof ingat nak berkongsi la pandangan prof berkenaan dengan "cinta lalang". Kebetulan baru-baru ni prof ada dengar hot chat tentang "cinta lalang". Bila fikir balik "Buang masa aku je " sebab lelaki and perempuan sama je. Kalu nak curang tu curang jugak.[im talking based on my experiance coz i jadi mangsa...uish..geramnya].
Tapi yang pastinya bila laki curang je semua orang akan fikir "laki ni playboy dowh".
But then bila perempuan curang orang tak cakap pun "awek tu playgirl dowh". Orang tak cemuh pun.Perempuan tu siap bagi alasan lagi :helo...i buat macam tu just nak cari laki yang paling sesuai dengan i ok".
So fikir-fikirkan lah yer wahai kaum adam dan kaum hawa sekalian. Jangan nk salahkan kaum mana-mana k. Pandang diri kita dulu.
ok la, lets back to out topik. Kali ni prof nak share dengan korang cara-cara nak check sound system anda atau pun nak check earphone anda. Jadi sebelum beli, bawa mp3 yang ada video2 yang prof nak sahre ni.

1.check guna video khas
Ni memang superb la sebab video ni akan mainkan bunyi2 from letf, right, top, bottom, front and back. Memang anda kan rasa macam dalam panggung wayang.Tapi dengan syarat kena bukak kuat-kuat sebab nak dengar keberkesanannya plus nak tengok bunyi dia pecah atau tak.

video
coolkan...

video
rasa mcm dalam panggung x?

video
very nice...tenang je..sesuai untuk orang yang tensen...

2.orkestra
yang ni pun boleh cuba sebab orkestra ni guna macam-macam jenis alat music and with a lot of pitch. Moreover untuk pengetahuan korang, alat music jenis orkestra like piano and violin baik untuk otak. Lebih-lebih lagi untuk kanak-kanak. Kalau korang sedar la. Cerita kartun Barbie banyak menggunakan lagu-lagu mozart and beethoven dalam cerita dia. Sebab apa? Sebab nak kembangkan minda kanak-kanak la...[sampai aku pun sekali tengok..hahaha]
cik farel and cik cielah suka la cerita kartun mcm ni.betul x?hahaha...
Kalu nak anak pandai, waktu dalam kandungan lagi dah bagi si ibu dengar [kan ibu and anak tu ada connection] supaya dapat membantu perkembangan minda si anak tu nanti. Bagi yang beragama Islam boleh guna ayat-ayat al-quran. Waktu si isteri mengandung tu mintak la si bapa bacakan kuat-kuat bagi si ibu dengar. kan romantik gitu~hahaha..
lagi satu boleh guna adalah matematik.Biar betul?Matematik boleh bagi anak pandai?How?bila si ayah and especially si ibu selalu buat soalan-soalan math waktu anak dalam kandungan, ini akan membantu perkembangan minda anak tu waktu dalam perut lagi.cool kn~
Woi warga HIMMAT!nanti anak kita semua jadi pandai woi!!!
[bangga gila aku jadi orang math ni walaupun aku tak pandai math...hahahaha]

video
i love this film

video
tenang~


video
jelesnya tengok orang pandai main piano



video
sesuai untuk orang yang tensen...

video
azie you should listen this...

2 comments:

  1. pakai earphone cikai xdengar effect die tp pakai sony nyer seyez jd.haha. rase cam nk caut earphone.

    ReplyDelete
  2. hahaha...apa lg..tukar la..cari yg AVF ker, dolby ke..altec ker..baru sedap dengar lagu n tgk muvi...

    ReplyDelete

mcm menarik je ni..tekan la..