Followers

Recent Posts

selamat datang ke http://aku-ash.blogspot.com/ "dunia ini untuk kita aje"

Saturday, August 6, 2011

Adakah kita sudah cukup bangga dengan bahasa kita?

Adakah kita sudah cukup bangga dengan bahasa kita?For me NOT AT ALL. Even PM kita pun belum betul-betul bangga dengan bahasa kebangsaan kita. Why i say so? Because bila PM kita cakap dengan orang luar..dia akan cakap Bahasa Inggeris. Lain pula dengan PM indonesia yang dia lebih banyak bercakap Bahasa Indonesia dari Bahasa Inggeris[ i saw in TV ok].
Apa salahnya kita jadi macam orang jepun, orang korea yang cukup bangga dengan bahasa dia.
so mari la sama-sama kita guna bahasa kita tak kira la loghat apa pun yang pastinya semua itu bahasa melayu dan merupakan bahasa penyatuan. Amat malu korang tak cakap bahasa kebangsaan coz orang putih pun nak cakap bahsa kita yang unik ni.

video
see...rooney pun nak belajar...

video
minah saleh ni pun layan lagu anuar zain..sedap lak tu dia nyanyi[konpem lps ni anuar zain cari dia buat bini..hahaha]

video
kalu dapat main jepun abis bankrupt org malaysia...

video
yang ni lagi tak lebh belah..banyak kot video dia nyanyi lagu melayu...

p/s:jangan main-main denagn aku...aku ni pelajar Bahsa, Budaya dan Masyarakat tw[woi ash!!..tu subject je..bukan program..ko tu orang math ok]










2 comments:

mcm menarik je ni..tekan la..