Followers

Recent Posts

selamat datang ke http://aku-ash.blogspot.com/ "dunia ini untuk kita aje"

Wednesday, April 6, 2011

lelaki sekarang

kenapa masih ramai yang salah tanggapan kepada golongan lelaki? kata mereka, "eeii...kaum adam ni tak cuci muka"... "org lelaki ni rasa bila cuci muka je maruah tercalar" even awek secantik fatin liyana pun beranggapan macam dekat atas ni.[i noe it through her blog.tajuk my dream guy kalu tak silap.ciri2 idaman dia suma ada dekat aku kecuali 1 je:bangaun awal jogging.kalu tak bleh ngorat FL..hik3] Actually, you guyz dont have any clue about this. meh sini meh...meh nak reveal. Sebenarnya lelaki zaman sekarang cuci muka taw. we just tak nak heboh satu dunia je.what 4 nak bagi taw org yang kita cuci muka?suma org cuci muka gak.xkecoh pun kan.however there is still have the strongest reason why lelaki tak bagi taw.suma ini sebab kaum perempuan gak.you guyz nak taw sebab ap?sebab gurls bila taw je laki cuci muka..mula la nak kata "eh...lelaki tu metroseksual la..." "eeiii..geli i, that boy lembut rupanya[walaupun keras]" even worst..."apa!ko cuci muke?ko ni pondan ke?" one more things...gurls slalu kata laki tak cuci mukacoz muka ada jerawat. bukan tak cuci..cuci..tapi nak buat mcm mana, cik jerawat nak sangat berkepit ngn kami jejaka hensem ni... contoh paling dekat adalah me myself...i cuci muka tapi naik gak jerawat taw..eeuuuwwwaaaa.....:(
untuk pengetahuan suma...4 me as lelaki la...orang laki ni ada part2 of our body yang kami jaga sangat...muka & rambut


muka

ni tak payah cakap la.memang laki risaw bila naik jerawat.sampai ada sesetengah yang sampai bermacam2 jenis product dia pakai sebab nak muka licin.lagi satu sebab nak putih.ni obvious la orang yang mcm aku ni.hihihi.like me, i use product that dermatologis advice.day & night cream,




rambut

rambut tu mahkota bagi lelaki. thats our crown. like me,i use to go to salon every sem for hair cut & treatment[aku cari hair styler berjantina lelaki k.ikut islamic la kata kan]. tapi sejak2 sengkek ni aku bedal je kedai india rm6. hehehe.kalu shampoo i use else've & once in a month i wat treatment rambut sendiri[jimat skit].

minyak rambut lak ada 2 jenis...shurei & loreal..yang sedihnya loreal tu saya hilang kan..huhhu:(




kesimpulanya kepada gurl di luar sana. jgn salah anggap tw.org laki ni cuci muka taw, lebih dari korg tw. so jangan la lepas ni wat speculasi yang laki cuci muke ni metrosekual la,lembut la,pondan la ap la...kalu aku,ak tak kisah pun korang nak panggil ak ni metro ke,macho ke,jambu ke walaupun tak berapa nak jambu tapi sesekali jangan panggil aku lembut ataw pun pondan serta sama waktu dengannya.sungguh tak leh terima coz aku ni lelaki sejati k.......



p/s:baru2 ni cik cielah ada bg taw ada org cakap saya ni nampak cool,inteligent.yang inteligent tu yang tu aku suka sangat.....pastu dia sambung,

"amir2...dia cakap ko lembut..ehh2 bukan2, maksud dia mcm jambu la..."

sedihnya!!!AKU MACHO MAN LA!!!!

9 comments:

  1. banyak gila...brapa jam ko masuk tandas? haha

    ReplyDelete
  2. mir ko nye 'barang mekap' lg byk dr ak ne pehal ??? grrr~ xley jd.haha.tp respek r ko :D xley bla nk ngorat FL.haha !

    ReplyDelete
  3. farel:hehehe..jambu ke?hahahaha

    cik cielah::)

    crazyhorsea29:hehehe..xbilang la plk...

    kyokohayashi:bukan barang mekap la..barang touch up...hihi..mcti la..FL cun+comel kan...hahaha

    ReplyDelete
  4. amir comel...funny...ciput2..hahhahaa

    ReplyDelete
  5. sejak bila ang pakai ni mat amet oi?? haaha.. dlu zaman remaja xdak pn aku tgk ang pakai.. kekekeke

    ReplyDelete
  6. fitt:hahaha.laki sekrang kena jga diri bro

    ReplyDelete

mcm menarik je ni..tekan la..