Followers

Recent Posts

selamat datang ke http://aku-ash.blogspot.com/ "dunia ini untuk kita aje"

Sunday, October 21, 2012

Prof Ash: Wonder Girl

Mungkin ada dikalangan kita yang sedia maklum dengan kehadiran kumpulan K POP~ Wonder Girl ke Malaysia baru-baru ini. Apa yang menariknya, mereka tampil dengan aura gadis melayu dalam persembahan mereka, mereka telah mengenakan pakaian Baju Kurung. 

Acapkali kita dengar orang dewasa mengatakan "kan manis pakai baju kururng". Memang ikhlas dari hati sanubari prof suka bila melihat gadis memakai baju kurung khususnya gadis melayu. Tambah-tambah lagi yang mengenakan tudung. (Allahuakbar. Terasa nak buat bini ja kalau macam tu.haha.) Seriusly nampak keayuan gadis tersebut terserlah.  Bukan sahaja ayu malah timbul aura kesopanan melayu dan mengikut lunas hukum agama iaitu hukum menutup aurat (bagi yang mengenakan baju kurung dan tudung). Kadang-kadang tu prof nak je kenal sapa pereka baju kurung yang asal and nak ucap terima kasih sebab meninggalkan masterpiece yang sangat awesome sebagai warisan bangsa melayu. 

p/s: Adakah, selepas ini ramai yang akan membuat baju kurung dengan corak diatas selepas ini? Kita nantikan saja..Kalau pakai baju kurung jangan lupa pakai tudung yer.Baru sempurna.
No comments:

Post a Comment

mcm menarik je ni..tekan la..