Followers

Recent Posts

selamat datang ke http://aku-ash.blogspot.com/ "dunia ini untuk kita aje"

Sunday, February 10, 2013

GCAP:Graduated Career Accelerated Programme

Assalamualaikum. Lamanya tak berblogging. Rasa macam kekurangan ja bila lama tak berblog. Maaf la sekarang ni agak sibuk sikit sebab I join GCAP.
Mesti ada yang bertanya "what is GCAP?


Ok baik la.let me explain. GCAP is a shortform for Graduated Career Accelerated Programme. Program ni seperti GERMS (under Khazanah berhad tapi dah tak de dah rsanya sekarang nih). Program ini dilaksanakan di bawah seliaan Jabatan Perdana Menteri yang mana disubkan kepada Talent Corp. Seterusnya Talent Corp sub pula kepada mypartner lalu training di laksanakan oleh Scicom.
Pening kn?HAHAHAHA Itulah kenyataannya. Program ini sebenrnya untuk orang yang menggangur macam aku ni. They will train us for perkhdmatan pelangga dengan cara they develop our soft skill in six weeks. This program provide us imbuhan sebanyak RM800(without accomondation) manakala RM600(with accomondation). Selepas  beberapa minggu, mypartners will try to creat close Career Fair. For more info log on to http://www.gcap.my/










2 comments:

  1. Amer, y uplOud my picA.. haiiyoo.. habis reputasi I sbg peLakon brTalented... hOho

    ReplyDelete
    Replies
    1. i nk bg u masuk melodi minggu depan..haha

      Delete

mcm menarik je ni..tekan la..