Followers

Recent Posts

selamat datang ke http://aku-ash.blogspot.com/ "dunia ini untuk kita aje"

Thursday, December 1, 2011

BERUBAHLAH

Salam.hai semua...rasanya lama giler tak berblog.sowi la coz i really buzy like a bee. actullay i have a lot of thing to share with all of u guyz but then i cant do so coz of my busyness.
sekarang i just nak share about ke BODOHAN mahasiswa sekarang khususnya UMT yang ku cintai.

resit ATM dibuang merata-rata

tong sampah sampai 2 tong pun still buang merata-rata gak...

agak-agak ni bekas apa?bekas untuk letak payung kn?

tapi di salah gunakan dengan buang sampah di dalamnya...

tong sampah yang sebenar pun belum penuh

jumlah sampah dalam bekas payung ni sama je dengan jumlah sampah dalam tong sampah

sah2 bekas ni letak depan pintu sebab nak pengguna mesin ATM letak payung dalam bekas merah ni...

jauh sangat ke tong sampah tu?

p/s:yang terasa tu padan muka.lepas ak tengok ni rasa macam malu giler dengan student UMT sendiri macam orang tak belajar je. macam rugi je MPP buat program untuk hijaukan UMT di sekitar UMT dan jalan biawak sedangkan dalam banggunan air-cond di kompleks siswa pun sampah berterabur. what ever it is sebagai orang yang terpelajar, sepatutnya tahu di mana nak buang sampah.tahu di mana nak letakkan sesuatu pada tempatnya.jangan jadi zalim pada alam. BERUBAHLAH!

2 comments:

mcm menarik je ni..tekan la..